Skip to main content
XS SM MD LG XL

Vegamarkt Beyond Meat gaat donderdag naar de beurs, als eerste producent in de vleesvervangende industrie. Wegens grote belangstelling is de uitgifteprijs van het aandeel woensdagavond flink verhoogd.

Beyond Meat is niet zoals andere vleesvervangers. De meeste vleesvervangers richten zich op de 5% van de mensen die al vegetariër of veganistisch is. Beyond meat heeft besloten zich juist op de overige 95% te richten. Het is dus ook nooit hun bedoeling geweest om de burgers als vegaburgers te verkopen.

Ze hopen hiermee meer mensen over te halen om toch over te stappen op een duurzamer alternatief voor vlees. Hun voorbeelden hier in zijn Amazon en Uber, die ook een heel concept zomaar omgegooid hebben. Afgelopen jaren heeft ook Burger King besloten dit vlees te verkopen met hun ‘impossible burger’. Deze burger deed het in eerste instantie zo goed dat ze die nu in heel Amerika verkopen.
Lees meer