Skip to main content
XS SM MD LG XL

Het Indonesische eiland Bali doet wegwerpplastic in de ban. Plastic zakjes, verpakkingen en rietjes zijn voortaan verboden in een poging de enorme vervuiling van de natuur en vooral de zee een halt toe te roepen. De twee tieners Melati (15) en Isabel (13) speelden hierin een centrale rol. Kijk in het filmpje wat ze allemaal voor elkaar gekregen hebben.

 

The Jakarta Post​ meldt dat het eiland al in 2019 een afname van 70 procent van plastic afval wil realiseren. “Producenten en consumenten moeten milieubewuster gaan denken”, stelt gouverneur Wayan Koster. “Er zijn veel alternatieven mogelijk voor het gebruik van wegwerpplastic.” Wie de nieuwe regels overtreedt, kan een flinke boete tegemoetzien. Bedrijven kunnen volgens Koster hun vergunningen kwijtraken als ze geen afscheid nemen van wegwerpplastic. Indonesië is na China de grootste vervuiler ter wereld als het om plastic afval gaat. 80 procent van alle plastic op de stranden en in de zeeën rond Bali is afkomstig van inwoners van het eiland zelf. (nu.nl)