Skip to main content
XS SM MD LG XL
Wil je iets extra’s doen voor de boerenlandvogels? Koop dan zuivel van de merken Weerribben Zuivel, Zuiver Zuivel en Rede de Rijke Weide Kaas. Zij staan namelijk bovenaan in de Vogelvriendelijke zuivelwijzer van Vogelbescherming Nederland.

Kieviten, grutto’s en boerenzwaluwen

De Vogelbescherming krijgt regelmatig de vraag met welke zuivelproducten de boerenlandvogels het beste zijn geholpen. Daarom besloot de organisatie verschillende zuivelproducten met elkaar te vergelijken en een overzicht te maken. Zuivelproducten krijgen minimaal 1 en maximaal 5 kieviten, naarmate er bij de productie rekening is gehouden met kieviten, grutto’s en boerenzwaluwen Daarbij is gekeken naar het aandeel kruidenrijk grasland, het maaibeleid, vernatting van percelen, streekeigen landschapselementen en erf- en broedgelegenheden.