Skip to main content
XS SM MD LG XL

Local2Local is een bedrijf dat zich richt op het vergroten van de naamsbekendheid van lokaal geproduceerd voedsel. Doordat mensen meer producten gaan kopen bij lokale winkels en boeren wordt de ecologische voetafdruk verkleind.

Het bedrijf

Local2Local is (zoals de naam al zegt) een bedrijf dat producten van lokale boeren helpt verkopen aan klanten die in de regio wonen. Op deze manier wordt de uitstoot van uitlaatgassen verminderd omdat het voedsel van minder ver hoeft te komen. Daarnaast zijn ze sponsor van een negental organisaties zoals het mogelijk maken van studentenprojecten rondom duurzaamheid.

Local2Local gelooft in de nieuwe generatie ondernemende mensen, doeners, en biedt studenten en jongeren daarom een plek om te leren (stage / onderzoek), (betaald) werkervaring op te doen en kennis uit te wisselen. Sterker: ze dragen het dagelijkse beheer van het bedrijf stapsgewijs over aan de studenten en maken hen eigenaar van de operatie, de filosofie en de missie. Hun passie, drijfkracht en inzichten helpen Local2Local nu, en op de lange termijn. Samen bouwen ze verder aan een duurzame voedselketen en een gezonde, lokale economie.

Producenten

De producenten van Local2Local zijn lokale boeren en bedrijven die zo duurzaam en ecologisch mogelijk te werk gaan. Als je hier je product koopt weet je zeker dat er zo min mogelijk schade is toegebracht aan natuur en milieu om je product in huis te krijgen. Daarnaast vermindert de uitstoot van vervoer doordat de producten uit de regio komen.

Dit vermindert de druk op ons ecologisch systeem. De nabijheid van productie en consumptie voorkomt onnodig transporteren. Door de verkorte voedselketen krijgen boeren een eerlijk deel van de opbrengsten, een fair share. Gezond, betaalbaar voedsel moet toegankelijk zijn voor iedereen, op de lange termijn en óók voor kwetsbare groepen. Er ontstaat betrokkenheid van de burger bij het landschap en de herkomst van producten. De focus van Local2Local ligt op welzijn, aandacht voor elkaar en voor de leefomgeving, dit borgen wij door samen te werken met verschillende maatschappelijke organisaties.

Contact

Als je een algemene vraag hebt aan Local2Local, vul dan hier je vraag en gegevens in.
Voor meer informatie over Local2Local, aanmelden als producent of als je interesse hebt om zelf b2b producten af te nemen, neem dan contact op met Jan-Eric Kwak via: 06-42481424.