Skip to main content
XS SM MD LG XL

De Natuur en Milieufederaties hebben afgelopen maanden achter de schermen hard gewerkt aan de website en campagne www.GoodFoodClub.nu om de meest duurzame boeren en initiatieven in Nederland een steuntje in de rug te geven. Met de campagne willen we het aandeel duurzame landbouw in de provincie vergroten. Het gaat om biologische boeren die met aandacht voor natuur en milieu werken, om voedselbossen die op een mooie natuurlijke manier voedsel produceren, maar ook om restaurants die koken met verspilde producten.

Support our locals

Het zijn juist deze duurzame aanbieders die in de tijd van de coronacrisis extra steun kunnen gebruiken. Enkele duurzame aanbieders staat het water aan de lippen. De vele kwaliteitsrestaurants die deze mooie lokale producten afnamen zijn dicht. Ook leveren ze vaak aan evenementen en festivals. Die nemen ook geen producten meer af.

Juist in deze onzekere tijd is het van belang gezond te eten en op een veilige manier boodschappen te doen. Dat kan bij lokale duurzame aanbieders! Kijk nu op www.goodfoodclub.nu en ontdek waar je bij jou in de buurt gezonde lokale producten kunt kopen. Velen van hen bieden de producten op een creatieve manier aan. Met een drive in, via online bestellen, plekken waar je zelf kunt plukken en nog veel meer. Hieronder staan een aantal voorbeelden uit onze provincie:

The Dutch Weed burger
The Dutch Weed Burger is een burger die volledig plantaardig is; gemaakt met eiwitrijke bonen, verrijkt met verse Royal Kombu en geserveerd op de enige echte groene Weed Bun. Ook The Dutch Weed Burger kun je bestellen; je krijgt een doe-het-zelf pakket, met bevroren patties, burgers en een flesje weed sauce, waarmee je je eigen burger kunt maken. Bestel het pakket hier!

Locals Utrecht
Locals Utrecht hebben een #supportyourlocals Utrecht pakket samengesteld met producten van: Roze Bunker, Buitengewone Varkens, Eleven Brewery, de Dyck, Nordkapp, Twisted, Vroeg, Meneer Vink, Koekfabriek, Veldkeuken en Broei. Het pakket kun je via deze link bestellen

De Brakkerij
De Brakkerij biedt samen met Projekt NEO fka Neobosski bier, brood en meer aan, 3 dagen in de week op gezette tijden op Hof van Cartesius. Daarnaast bezorgen ze in Utrecht, Nieuwegein, Driebergen en Zeist. Je kunt via deze link bestellen.

Oproer
Brouwerij Oproer heeft een nieuwe webshop opgezet, waar je een tegoedbon kunt kopen t.v.w. €25, €50 of €100. Die tegoedbonnen kun je bij hun komen opmaken wanneer ze weer open gaan.  Ook kun je hun bier direct bestellen! Bekijk hier de webshop.

Hoeve Ravenstein
Hoeve Ravenstein heeft hun thee- en koffie-schenkerij tijdelijk omgebouwd tot groenteafdeling. Hierdoor creëren zij meer ruimte in de Boerderijwinkel, waardoor iedereen zich kan houden aan de anderhalve meter afstand maatregel. Hun adres vind je hier https://hoeveravenstein.nl/contact/

De Veldkeuken
Bij de Veldkeuken kun je nu via hun webshop brood en ander lekkers bestellen. Zij kunnen grotere bestellingen thuis bezorgen en je kan zelf een bestelling afhalen bij de bakkerij. Kijk hier voor het adres, de openingstijden en de producten die je kunt bestellen https://shop.veldkeuken.nl