Skip to main content
XS SM MD LG XL

Lokaal fruit gered van de verspilling!

In de omgeving van Vaassen is fruit wat om uiteenlopende redenen blijft hangen aan de boom gered en verwerkt in heerlijk sap.

 

De actie

Afgelopen week is Sven, die aan de rand van Vaassen een voedselbos aan het aanplanten is, samen met een aantal vrijwilligers en cliënten van Zideris Epe in de omgeving ‘de boer op geweest’ om fruit te oogsten. Fruit dat om uiteenlopende redenen blijft hangen aan de bomen. Het fruit wordt gebruikt om (h)eerlijk biologisch sap van te persen. Het initiatief dat vorig jaar is ontstaan fungeert naast een vorm van ‘groene’ dagbesteding als signaal tegen voedselverspilling en probeert hiermee op een ludieke wijze geld op te halen. De opbrengst wordt besteed voor de aanschaf van aanplant voor het Vaassense voedselbos om zo in de toekomst te kunnen oogsten van eigen fruitbomen.

Dit jaar bestond de oogst uit maar liefst 400 kg! Wat bijna 100 kg meer is dan vorig jaar. Heeft u volgend jaar fruit hangen waar niets mee gedaan wordt? Of heeft u eetbare planten/bomen in de tuin die in de weg staan en waar u van af wilt? Wij geven het graag een nieuwe bestemming. Neem dus gerust contact met Sven op.

 

Verkoop

Op zaterdag 26 september is er tussen 10.00 en 12.00 mogelijkheid de pakken Veluws fruitsap bij Swen op het land in Vaassen af te nemen. Een pak van 5 liter kost 10,-. De pakken sap zijn te bestellen door een e-mail te sturen naar svenblokdijk@icloud.com U krijgt dan per mail een bevestiging evenals een route beschrijving en nadere info.

Locatie:
Hattumseweg 5 in Vaassen